H

Häst och ryttare i harmoni

R

 

 

 

Tänk dig, när det känns helt fantastiskt att vara tillsammans med hästen, då du upplever bra samspel, glädje, ömsesidig respekt, tillit och lekfullhet. När du ser att din häst har pigga ögon, utstrålar friskhet och styrka/kraftfullhet. När din häst vill vara med dig och har viljan att lyssna på dig. Då är du på rätt väg mot "harmoni".

 

För att utveckla dig som ryttare finns det många områden att se över. Jag hjälper dig att kartlägga dina och hästens utvecklingsområden.

 

Som dressyrtränare hjälper jag dig att utveckla din sits och balans - din ryttarkänsla, ditt signalsystem/ dina hjälper - din teknik, gör en utbildningsplan, jag uppmuntrar dig, bekräftar det som du gör bra och ger dig nya uppgifter att träna på. Jag ger dig möjlighet att hitta en bra väg mot nästa steg  i din utbildningsnivå. Framförallt låter jag dig och din häst ha riktigt roligt när ni tränar "Finna glädje och lycka i harmoni med hästen" Att du som ryttare har ett bra TILLSTÅND är första uppgiften.

 

Som coach i NLP hjälper jag dig att hitta dina inre styrkor och öka din mentala kapacitet. Tar bort överdriven rädsla,  att du får tillgång till ditt inre lugn och tillgång till dina kunskaper även i tuffa situationer. Löser inre konflikter och hjälper dig att hitta din motivation och glädje. Släppa spänningar i prestation mm.

 

Som lärare utbildar jag dig vidare inom hippologi/ hästkunskap på ett pedagogiskt sätt. 

 

Som domare kan jag hjälpa dig att berätta vad en domaren vill se. Jag berättar vad jag ser som du och din häst kan utveckla. Från Tävlingsreglementet:

Dressyrens grundprinciper är bland annat: Att alla hjälper skall utföras med små och omärkliga hjälper utan synbar anstränging för ryttaren. Hästen ger intryck av att utföra rörelserna av sig själv. Genom fria och spänstiga gångarter, likformigt, med lätthet och ledighet utföra rörleser. Ryttarens hand ska bibehålla en jämn , lätt och mjuk förbindelse med hästens mun. Med stadigt huvud och fritt buren hals mm  

 

För att uppnå "harmoni" är det bra att börja från marken, där du utvecklar din kommunikation med hästen, skapar tillit, respekt och trygghet.

 

Många utför idag frihetsdressyr och det är fullt möjligt att utföra all dressyr utan huvudlag och sadel. Så det är helt möjligt att du kan rida din häst med lätthet och glädje om du väljer den vägen.

 

Jag hjälper dig gärna att få din häst att må bra och samtidigt dig också. Så blir ni en bra helhet tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annelie Andréasson 

mobil: 0709-320 520

annelie@ryttarcoach.com

 

 

 

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

 

 

 

 

 

 

 

 

Dammkullård

Bollebygd

 Ryttarcoach